fbpx

Viden Om Investering

by Sidsel Dalby

 

Diamonds are non-monetary, highly-portable assets.
-Forbes

Hvorfor investere i diamanter

Investering i sjældne diamanter er i dag en del af porteføljen hos flere private investorer, banker og selskaber med speciale i formuepleje. At erhverve diamanter kan hjælpe dig med at udvide diversificeringen af dine aktiver.

  • Diamanter af investeringskvalitet betragtes som en sikring mod inflation og er fortsat stigende i værdi i et ellers ustabilt finansielt verdensmarked
  • Prisen på naturligt farvede diamanter er steget 112% over det sidste årti
  • Blå diamanter steg med 12% i 2018
  • Pink diamater er steget mere end 400% siden år 2000
  • CAGR på hvide diamanter ligger omkring 3-4%
    (data j.f. Knight Frank Luxury Investment Index & The Fancy Color Research Foundation)

Diamanter er et fysisk aktiv – en råvare – der kun findes en ganske begrænset mængde af i investeringskvalitet. Ud af verdens totale diamantreserve kan kun 1% af alle diamanter klassificeres som investeringsdiamanter – altså diamanter af højeste kvalitet. En mindre procentdel anvendes til smykker, mens størstedelen af de diamanter der udvindes, bruges til industrielt arbejde.

Set ud fra et makroøkonomiske perspektiv står diamantmarkedet overfor et begyndende ‘gap’ mellem udbud og efterspørgsel, hvor verdens minedrift nedjusteres med delvis nedlukning af miner over tid. Her bl.a. The Argyle Mine som er størst producerende på sjældne lyserøde diamanter, der står til at lukke ned ultimo 2020. Dvs. udbuddet af investeringsdiamanter falder mens efterspørgslen fortsat står til at stige (j.f. analyse foretaget af Bain & Co Inc.).

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information omkring investeringsdiamanter.

Invester med DALBY DIAMONDS

DALBY DIAMONDS har specialiseret sig i at udvælge markedets fineste diamanter af investeringskvalitet, herunder både i hvide og naturligt farvede diamanter samt dyrebare ædelstene (rubiner, safirer og smaragder).

Vi har en strategisk direkte adgang til forsyningskæden af diamanter med kontrol af off-market reserver. Den direkte adgang fra mine til marked betyder, at DALBY DIAMONDS som leverandør af diamanter af investeringskvalitet kan tilbyde de bedste priser på markedet. Vi udvælger udelukkende diamanter, der er naturligt udvundet og konfliktfri med GIA-certifikater.

Diamanthandler og gemmolog(GIA), Sidsel Dalby Glerup, er grundlægger og ejer af DALBY DIAMONDS og har en dokumenteret track record fra diamantindustrien som broker og gemmolog fra The Gemological Institute of America (GIA). Sidsel kommer tidligere fra en baggrund med handel af ædle metaller, herunder guld og sølv.

Din pålidelige kilde til diamantinvestering

DALBY DIAMONDS agerer broker på diamanter til investering, hvor diamanterne udelukkende handles som et fysisk aktiv. Der garanteres markedets bedste priser uden skjulte gebyrer. Der medfølger internationalt GIA certifikat og laser indgravering i alle diamanter, som er kundens garanti for top kvalitet.

DALBY DIAMONDS tilbyder også at hjælpe med at videresælge investeringsdiamanter købt af DALBY DIAMONDS.

At vælge den rette diamant til investering er en avanceret opgave. Det er vores anbefaling, at man sætter sig ind i diamantens 4 C’er med farve, klarhed, slib og carat og sætter et budget for investeringen, inden der tages kontakt til os.

Investeringsklasse

Der er to kategorier af diamanter, som investorerne i særdeleshed tager i betragtning, når de skal investere i diamanter: High-end diamanter og “bread and butter” hvide diamanter:

  • Den første kategori består af fancy farvede diamanter, især dem med VS klarhed eller bedre, fortrinsvis med mindst en “Fancy” farve grad. Fancy farvede diamanter som kun har en farve uden en sekundær farve (pink vs lilla pink, f.eks) foretrækkes. Denne kategori omfatter også diamanter større end 10 carat, med en DEF farve og FL-VVS klarhed. Denne kategori er midlertid ikke en nyhed i forhold til investeringer.
  • Den anden kategori af investeringsdiamanter er ofte omtalt som “standard”, “ABC” eller “bread and butter” diamanter. Bredt defineret,  består disse af 1.00 carat, DF farve, IF-VVS, runde GIA certificeret diamanter. Nogle investeringsselskaber og private ser også på en bredere vifte af størrelser, der spænder fra 0.50 carat til 3.00 carat.